Serrat del Moro.


Via: HARD GRIT 80m ED+ 6b/c
Primera ascenció: Ferran Martinez i Gerber Cucurell el 13/11/2007

Material per a una repetició: Tascons de totes mides, Camalots grans, Camalots C3 (num. 00 important) i un friend mitjà estret o de 3 lleves (important!!).

Descripció de la via: Tot i que la via s'ha obert sense expansions, n'aprofita algunes d'altres vies que la creuen.
Llarg 1: Començar just a la dr. de l'inici de la via Mas Brullet pujant en xemenèia per la part dreta del menhir adossat a la paret fins arribar a un bon replà a la base del dau que hi ha a sobre el menhir. A mitja tirada hi ha un burí d'una via que entra per l'esq. i a la reunió dos espits d'una línia de rapels. En conjunt 5è grau, bastant sostingut i impressionant.
Llarg 2: Sortir de la reunió flanquejant cap a la dreta i després pujar 2m fins a situar-se a la forma de llavi (pitó falcat a l'esq. del llavi). Des d'aquí cal continuar més o menys en línia recta xapant 3 ploms fins a una bona repissa on hi ha una reunió (burils) d'una via que be per la dr. En conjunt 6b o fins i tot 6c. El pas xungo queda més o menys protegit pel pitó falcat, la resta protecció precària.
Llarg 3: Sortir de la reunió flanquejant la vira cap a la dr. (2 burils) fins arribar a una fissura vertical, pujar 1,5m i un altre cop cap a la dr. per la placa (6a). Quan el terreny ho permet, cal tornar a pujar amunt fins a una reunió d'espits.

 

Fotos