CUMBRES LUMINOSAS (MONTSERRAT) 1957
cumbres luminosas montserrat

Informació extreta de la base de dades de pel·lícules del Ministerio de Cultura.


Titul: Cumbres luminosas (Montserrat)
Director: José Fogués, 1957
Productora: Fidel Osete Sanz
Intèrprets:
Jacqueline Pierreux, Manuel Monroy, José Marco, Montserrat Julio, Luis Orduña, Alejandro Rossi, Arturo Tintore, Francisco Tuset, Consuelo de Nieva, Maximito Glaenzey
Guió: José Fogues, M.G Terán
Argument: M.G Fogués, José Terán
Director de fotografia: Aurelio G. Larraya
Música: Rafael Ferrer, Cançons: "Virolai" de Verdaguer y Rodoreda, "Salve Montserratina" del Pare Sagarra, "Sardana de les monges" de Guimerà y Morera, "Per tu ploro" de Pep Ventura
Muntador: Ramón Quadreny
Gènere: Drama
Duració: 86 minuts
35 mil·límetres. Color: Agfacolor. Hispanoscope.
Llocs de rodatge: Montserrat.
Distribuidora: Cire Films S.L.
Espectadors: 161
Recaudació: 10.326 pessetes (62,06 euros)

Argument
Desprès de cometre un robatori de joies i fugint dels seus còmplices als qui ha traït, un lladre (Manuel Monroy) es refugia a Montserrat, on es reuneix amb la seva amant (Jacqueline Pierreux).

Carregada de força tendència religiosa, l'argument flaqueja per molt punts, i la interpretació està molt lluny de ser bona, però per als amants de Montserrat és un documental força interessant, com per exemple imatges reals de la col·locació de la verge al cim del Cavall, o l'escalada a la Miranda de Sant Joan.
Algunes seqüències estan força aconseguides, d'altres són francament passades de voltes.

He fet un extracte amb els millors trossos d'escalada i/o vistes interessants de Montserrat per la seva història. Si vols descarregar-ho, pots fer-ho aquí. Són 90 Mb. i dura uns 13 minuts. La qualitat de la imatge no és gaire bona. He posat música d'aquell any 1957.